У Тростянецькій ОТГ суттєво зросли тарифи на ритуальні послуги. А обіцяли не підвищувати

Тростянецька міська рада Сумської області рішенням виконкому нещодавно підвищила тарифи на ритуальні послуги, які надаються населенню комунальним підприємством «Міська ритуальна служба».

Зокрема, тариф по догляду та прибиранню за індивідуальною могилою померлого, що надаються комунальним підприємством, зростає з 90 грн. до 145 грн. (на 55 гривень або на 61%). Та ж послуга, тільки з фарбуванням, зростає ще більше – було 116 грн., тепер становить 210 грн. (плюс 94 грн. або ріст 81%). 

Як пояснила провідний спеціаліст Тростянецької міської ради Наталія Стапанова, основна причина підвищення вартості послуги - підвищення зарплати внаслідок зростання її мінімалки, яка за три роки, мовляв, зросла на 61%. При цьому зарплата і нарахування на неї в структурі вартості послуги займає майже 80 відсотків.

Тут варто нагадати, що на початку лютого цього року, теж на засіданні виконавчого комітету Тростянецької міської ради, де обговорювалися питання тарифів на комунальні послуги, міський голова Ю.Бова запевняв, що, незважаючи на доволі складну ситуацію з утриманням комунальних підприємств, піднімати тарифи для людей – це не вихід!

  • Керівникам комунальної сфери поставлено завдання шукати альтернативні шляхи покриття збитків, - казав тоді міський голова.

Тепер, виходить, мер передумав. Очевидно, розуміючи, що саме перед Великоднем багато людей прибирають могилки своїх рідних до так званого поминального тижня, який в українській традиції проводиться відразу після Великодня. Але немало людей, які не можуть дістатися до кладовищ, щоб прибратися біля могилок своїх рідних - за станом здоров`я чи з інших причин, як наприклад, через виїзд за кордон. 

То ж чому на цьому і не підзаробити. Тільки навіщо було меру обіцяти?

Комментариев: 0
Добавить комментарий