Законність купівлі Тростянецькою міськрадою кросовера попросили перевірити Сумську обласну поліцію


Придбання наприкінці березня цього року Тростянецькою міською радою кросовера Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD Premium за 1,29 млн. грн. цілком може перейти з рангу суспільного конфлікту між владою і громадою, у кримінальний – між владою і законом. Два дні тому заяву з проханням перевірити законність цієї закупівлі зареєстрували в департаменті стратегічних розслідувань Головного управління Національної поліції в Сумській області.

Ініціює перевірку депутат Тростянецької міської ради від партії "Наш край" Віталій Поляковський. На його думку, дана державна закупівля проведена з кількома серйозними порушеннями. 

По-перше, Тростянецька міська рада здійснила придбання вищезгаданого автомобіля, перевищивши граничну суму для закупівлі авто на 92 тис. грн. В постанові Кабінету міністрів України чітко вказано, що не можна владі, аж до уряду, витрачати на придбання службового автомобіля більше, ніж 1,2 млн. грн.

По-друге, ще 16 березня 2016 року виконавчим комітетом Тростянецької міської ради було прийняте рішення №114, в якому граничною сумою видатків на придбання автомобіля для своєї міськради є сума у 400 тис. грн. І ця межа до моменту придбання автомобіля TOYOTA RAV4 2.5 Hybrid AWD Premium не змінювалася. Таким чином Тростянецька міської ради перевищила зазначену граничну суму витрат на придбання авто майже на 800 тис. грн. 

По-третє, в тендерній документації забороняється вказувати модель, марку товару, а тільки можна вказувати технічні параметри. Тростянецька ж міська рада в тендерній документації вказує: «легковий автомобіль TOYOTA RAV4 2.5 Hybrid AWD Premium або «еквівалент».

У своїй заяві В.М.Поляковський просить правоохоронців провести перевірку можливих зловживань та порушень з боку посадових осіб Тростянецької міської ради, які причетні до організації і проведення процедури придбання коштовного кросовера. І не тільки його. На думку депутата, могли порушуватися діючі норми законодавства і під час закупівель попередніх автомобілів - чи то міськрадою, чи її комунальними підприємствами. 

 Вказує депутат і на аморальний бік купівлі за бюджет громади такої наддорогої автівки.

  • Навіщо куплявся позашляховик? Питання всім зрозуміле – для комфорту міського голови Юрія Бови. Мер і сам цього не приховує. Відповідаючи на запитання одного з депутатів на сесії міськради, Ю.Бова сказав: «Щоб їздити комфортно до Києва», - говорить Віталій Поляковський. - Мер не подумав, що перш ніж йому було на посаді комфортно, він повинен подбати про комфорт мешканців громади. Наприклад, побудувати хоча б метр – не кажу вже за кілометри – водопроводу. Чи на околиці міста дорогу зробити. Скільки їх у нас – розпочатих з ремонтом і кинутих – вулиці Зарічна, Гаївська, Радомлянська… Або купити ще один автобус. Люди з віддалених мікрорайонів постійно  скаржаться на порушення графіків руху і вже звикли ходити пішки в центр міста і назад додому по кілька кілометрів.

Крім того, й нагальності у поповненні автопарку міськради немає - крім кількох своїх легкових службових автомобілів, міськраді нещодавно перейшли сім автівок Тростянецької районної ради, яка, за наслідками децентралізації, на початку цього року ліквідована.

Комментариев: 0
Добавить комментарий