Комунальні акценти нардепа Задорожнього: побудувати водогін і відновити державну програму "Питна вода"

   Ще дві вулиці Тростянця Сумської області - Пушкіна та Герцена, в цьому році відчують блага цивілізації у вигляді новенького водопроводу. Мрію втілити в життя взявся стимулювати народний депутат України Микола Задорожній, обраний по виборчому округу №162, до якого входить і шоколадна столиця України.

   Ще коли йшов на вибори, Микола Задорожній називав вирішення комунальних проблем маленьких містечок округу головним своїм завданням. Комерційні фестивалі і стадіон за понад 45 мільйонів гривень, чим постійно хваляться тростянецькі чиновники, на думку народного депутата, це далеко не те, чого більшість людей чекають від влади. Потрібна робота, що впливає на якість життя більшості населення щодня. А це якраз не видовища, а покращення міських водо- та каналізаційних мереж, які в переважній більшості у Тростянці застарілі і зношені. А ще чи не третина цього містечка не знає, що таке централізоване водопостачання. Оскільки комплексного проекту комунікаційного переоснащення міста у Тростянецької міськради немає, тому народний депутат вирішив свої можливості і зусилля  спрямувати на вирішення  локальних комунальних проблем. 


   - Опрацювавши пропозиції міської ради в цьому році ми спробуємо побудувати 2,2 кілометри нового водогону по вулицях Пушкіна і Герцена, - розповідає народний депутат. - Вартість проєкту складає біля 2,8 млн. грн. Половину суми виділяє державний бюджет з Фонду соціально-економічного розвитку. Другу половину витрат бере на себе місто.


   В міському бюджеті розвитку фінансування будівництва цього водогону прописане. Значить - має бути зроблене. Нова водопостачальна артерія охопить біля 300 домогосподарств приватного сектору міста. За інформацією міської ради, вже біля сотні сімей дали підтвердження на підключення до водогону, відповідно за власний рахунок. 

    

   Крім того, нардеп пообіцяв ініціювати відновлення урядової програми "Питна вода України". 

  - По нашому 162-му округу це дуже важлива тема. Людям потрібно дати якісне водопостачання. Бо дуже велика кількість онкохвороб у людей через неякісну воду в колодязях та водогонах, люди її вживають, бо немає альтернативи, - каже Микола Задорожній.

Комментариев: 0
Добавить комментарий