Недитяча історія про героїв-кіборгів від Білківських учнів

Їх називають героями, легендами. А в народі цих українських воїнів за запекле протистояння з російськими агресорами охрестили кіборгами. Бо там, де не витримали стіни, українські воїни вистояли, не зламалися і здобули безсмертну славу.
16 січня - в день День пам'яті захисників Донецького аеропорту, у Білківській школі теж згадали кіборгів. Недитячу історію про відважних захисників підготували і провели учні 5, 9 та 10 класів. Допомогли їм у цьому учитель української мови та літератури Л.Б.Маленко та класний керівник 10 класу С.В.Пономаренко 
Захід пройшов у шкільному краєзнавчому музеї, за символічним сценарієм - у формі знайомства з книгою - "Героям слава". Діти самі розповідали і дізнавалися про історію захисту Донецького аеропорту. Бої за нього тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року і закінчились після повної руйнації старого та нового терміналів аеропорту. В обороні аеропорту також брали участь волонтери і медики.
У Донецькому аеропорту та селищі Піски протягом цього періоду воювали чимало уродженців Тростянецького району. Взагалі, в тих боях брали участь спецпризначенці 3-го окремого полку, бійці 79, 80, 81, 95 окремих аеромобільних та 93 окремої механізованої бригад, 57 окремої мотопіхотної бригади, 90-го окремого аеромобільного та 74-го окремого розвідувального батальйонів, бійці полку "Дніпро-1", Добровольчого українського корпусу (ДУК) та інші. У період з 18 до 21 січня 2015 року внаслідок підриву окупантами терміналу ДАП загинуло 58 "кіборгів", тож 21 січня було прийнято рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу, який був повністю зруйнований і не придатний для оборони.
Захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 українських захисників, поранено понад 500. Багатьох із них відзначено державними нагородами, деяких - посмертно.
Про це в день День пам'яті захисників Донецького аеропорту згадували учні та вчителі Білківської школи. Завершився знайомство книгою "Героям слава" ушануванням пам'яті полеглих “кіборгів”.
Комментариев: 0
Добавить комментарий