В Кам`янку з Тростянця повезуть сміття для сортування

Село Кам`янка отримало генеральний план і можливість розвиватися. Міський голова Ю.Бова на сесії запропонував створити тут станцію … сортування сміття.
Дійсно, генплан дає можливість активно розвивати і розбудовувати сільську територію. Але враховуючи розташування на ній найчистішої річки України - Ворскла, найбільш перспективними все ж є розширення тут туристичної і рекреаційної інфраструктури. Генпланом це передбачається. Але все це ніяк не ув`язується з ідеєю мера на цій території також створити станцію … сортування сміття.
Втім, Юрій Бова таке сусідство вважає нормальним. На сесії міської ради, де приймався генплан Камянки, він пояснив так свою ідею (мовою оригіналу): "Ми повинні десь накопичувати окремо зібрані речі, не везти по дві пляшки в Тростянець, а у себе накопичувати, щоб потім машина забрала. Бо вимагається по екології роздільний збір сміття… тут буде відділятися окремо пластик, скло та  інше побутову сміття… У нас поки що все везеться на сміттєзвалище. Ми його впорядкували і нам його ще років на десять-двадцять вистачить. А якщо ми почнемо вибирати звідти те, що можемо переробити, то ми ще зможемо продовжити його експлуатацію. А на майбутнє наша задача - менше компастувати, а більше займатися вторинною переробкою. І майданчик для цього буде".
Ось так. Готуйся Кам`янка і кам`янчани - скоро повезуть до вас сміття з усієї Тростянецької ОТГ. Мер вважає, що це дасть селу новий подих у розвитку. Ось тільки наскільки він буде чистим - це питання.

Комментариев: 0
Добавить комментарий