Сергій Леонов - кандидат в губернатори Сумщини

Президент України Володимир Зеленський подав до Кабміну кандидатуру на губернатора в Сумській області. Це Сергій Леонов. Йому 42 роки, професор кафедри фінансів, директор департаменту бізнес-процесів і головний науковий співробітник в Сумському держуніверситеті. 

Має родинні зв'язки з ректором вузу - одружений на дочці Анатолія Васильєва. Кандидатуру Сергія Леонова в Кабмін подав Офіс президента України. Розглянути її повинні були 16 жовтня, але на засіданні цього не зробили. Призначення має узгодити уряд, указ про призначення підписує президент України.

На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції з'явилася декларація Сергія Леонова, в якій зазначено, що він претендує на посаду голови Сумської обласної державної адміністрації. Перша - опублікована 16 жовтня, друга, виправлена, 17-го.

У розділі «Місце роботи» декларанта зазначено: «Сумська обласна державна адміністрація», «Посада (або посаду, на яку претендуєте якості кандидата): «Глава».

Щодо самої декларації кандидата, то за 2018 рік з нерухомості сім'я задекларувала: квартиру 135,7 м² в м Суми (25% власності у Сергія Леонова), житловий будинок в Сумах - 354,2 м² (власність тещі) і дві земельні ділянки по 20 тис. м² в с . Миколаївка Роменського району (його і дружини).

Також кандидат володіє автомобілем Mitsubishi Pajero Wagon 3.2AT (2008 р.в.).

Дохід за рік в декларації Сергія Леонова такий: 327 тис. грн. він отримав за основним місцем роботи в СумДУ. Ще 257 тис. грн. кандидат отримав від СумДУ, як зарплату, отриману за сумісництвом, ще 94 тис. грн. як гонорари та інші виплати. Його дружина за минулий рік заробила всього 436 тис. грн. (СумДУ), ще 84 тис. грн. отримала в якості гонорару та інші виплати. 4 млн грн. Тетяна Васильєва отримала від відчуження нерухомого майна. Крім цього, 43 тис. грн. (кандидата) і 37,9 тис. грн. (його дружини) задекларували, як отримані відсотки.

На рахунку в банку кандидат має 41,7 тис. USD, 1,8 тис. EUR і 33 тис. грн. Його дружина на рахунках має 31 тис. USD, 10 тис. EUR і 46 тис. Грн., Готівкою має 50 тис. Доларів. Їхній син Гліб Леонов на рахунку в банку має 20 тис. EUR, готівкою - 25 тис. EUR, 20 тис. USD і 1,4 тис. Грн.

За інформацією, вказаною в декларації кандидата, його дружина є кінцевим бенефіціаром ТОВ «ТОТЕМ». В системі Clarity Project зазначено, що свідоцтво про держреєстрацію у цього підприємства недійсною.

Комментариев: 0
Добавить комментарий