Володимир Зеленський: «Я розпускаю парламент»

Шостий президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду.

«Хочу багато чого сказати, але українці хочуть не слів, а дій, тож, шановні депутати, ви призначили самі інавгурацію в понеділок, у робочий день. Я бачу в цьому плюс. Це значить, що сьогодні вечірок не буде, будемо з вами працювати, а тому я дуже прошу вас прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний виборчий кодекс. І зробіть, будь ласка, відкриті виборчі списки. А також я прошу вас звільнити з посад голову Служби безпеки України, генерального прокурора України, міністра оборони України. І це далеко не все, що ви можете зробити, але для початку достатньо. У вас на це буде два місяці», – сказав Зеленський після інавгурації.


Він закликав Раду здобути «непогані бали на дострокові парламентські вибори». А потім додав: «Я розпускаю Верховну Раду восьмого скликання», – заявив Зеленський.

Додамо, що напередодні спікер парламенту Андрій Парубій оголосив на засіданні парламенту про припинення діяльності коаліції депутатських фракцій «Європейська Україна» та закликав представників усіх фракцій і груп почати консультації, оскільки протягом одного місяця від сьогодні має бути сформована нова коаліція.

За українським законодавством, після оголошення про припинення діяльності коаліції фракції можуть протягом 30 днів домовитися про створення нової. Однак це не заперечує новому президенту видати Указ про розпуск Верховної Ради.

 

А ще новий президент України Володимир Зеленський відразу після вступу на посаду виступив проти своїх портретів в кабінетах чиновників. Він заявив, що "президент - НЕ ікона" і попросив у кабінетах повісити фото дітей.

"Я дуже хочу, щоб в ваших кабінетах не було моїх зображень, не було, будь ласка, моїх портретів, бо президент не ікона, що не ідол, президент - це не портрет. Повісьте туди (на стіни) фотографії своїх дітей, і перед кожним рішенням дивіться їм в очі ", - сказав В.Зеленський у Верховній Раді.

Комментариев: 0
Добавить комментарий