Ставок Сажалка став чистішим

Красиве гасло брати активну участь у покращенні життя в своєму місті, де проживаєш та проводиш вільний час, реальне не тільки в директивах і організованих в примусово-добровільному порядку заходах органами влади. Якщо придивитись, то можна побачити багато прикладів реальної добровільної самоорганізації людей, які без примусу і підказки самі згуртовуються та витративши лише кілька годин не для піару, а для себе роблять корисні справи

Так, на вихідних група рибалок, організовані у неформальний клуб, які за власні кошти зариблили ставок «Сажалка», провели толоку і навели лад біля цієї водойми. А саме її берегової частини, на якій люблять відпочивати майже всі мешканці мікрорайону.  

Озброївшись порожніми мішками, граблями, підхваттями чоловіки прибрали прибережну зону, повиловлювати з води різний непотріб. Його у водоймі було немало. Зібрані водні "трофеї" рибалки позносили на купи, які потім самостійно на власному транспорті вивезли в мішках на міське сміттєзвалище. 

А щоб надалі не смітити, а непотріб було куди відпочивальникам та самим рибалкам викидати, в різних місцях вздовж берега встановили в кількох місцях саморобні урни-мішки.

«Ми прибрали за тими, хто після себе насмітив, та показали приклад всім, що відпочивати у чистому навколишньому середовищі краще!», - розповіли учасники толоки. 

Тепер люди зможуть комфортно відпочивати і насолоджуватись водоймою на чистому березі поблизу своїх осель. І все це завдячуючи небайдужим рибалкам, яких об’єднало спільне бажання жити і відпочивати у чистому місці, у затишній природі і насолоджуватися її красою. 


А ще своїм прикладом рибалки закликали мешканців міста, а особливо свого мікрорайону, бути свідомими і культурними, прибирати сміття після себе відпочивши біля води на природі, не засмічувати водойму, піклуватися про навколишній світ і по мірі можливості самим долучатися до суботників. Бо як виявляється, жити в чистоті – то справа кожного! 

Комментариев: 0
Добавить комментарий