На Сумщині пом’якшили карантин для підприємців

22 квітня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглядалося питання карантинних обмежень в умовах «червоної зони».

Комісія прийняла рішення про те, що дозволяється прийом відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торгових площах, не менше 60% яких призначені для торгівлі продуктами харчування, паливом, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутової хімії, засобами зв’язку, друкованими ЗМІ, ветпрепаратами, кормами, насінням та насіннєвим матеріалом, засобами захисту рослин без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті.

Суб’єктам господарювання, які проводять торговельну діяльність із здійсненням видачі товарів непродовольчої групи дозволили адресну доставку замовлень, відправку онлайн-замовлень і за попереднім замовленням на винос без доступу в торговельну зону. При цьому повинен бути захисний екран між продавцем і споживачем, забезпечення соціальної дистанції, а також забезпечення спеціальних точок видачі товарів через вікна, тераси і т.д.

Також прийняли рішення дозволити роботу літнім майданчикам кафе і ресторанів, але тільки після дозволу державної комісії. Тепер подібні рішення повинні прийняти в містах та ОТГ області. 


Комментариев: 0
Добавить комментарий